Ihon sisäinen hoitaminen

15. tammikuun. 2023

Hyvinvoivan ihon reseptissä yhdistyvät sisäinen ja ulkoinen ihonhoito – pitkäaikaisten tuloksien saavuttamiseksi. Usein suuret muutokset tapahtuvat sisällä päin ja näkyvät ulospäin ihollamme, jonka vuoksi on tärkeää huomioida kokonaisuus. Iho on kehomme suurin elin, jonka hyvinvoinnista tulisi huolehtia monipuolisesti. Lähes kaikki iho-ongelmat syntyvät sisäisesti ja oireilu näkyy ihon pinnalla. Näistä yleisimpiä iho-ongelmia ovat akne, rosacea eli ruusufinni sekä atopia.

Ihonhoitotuotteiden ja hyvien elämäntapojen lisäksi tulisi ihoa hoitaa sisäisesti parhaalla mahdollisella tavalla – kokonaisvaltainen ajattelu ihonhoidossa. Kokonaisvaltainen ihonhoito tarkoittaa ihon hoitamista sisäisesti sekä ulkoisesti ja ne yhdessä tasapainoisesti. Ihonhoidossa on tärkeää huomioida kehon kuormituksen minimointi, kuten stressi, palautuminen ja huonolaatuinen ravinto. Usein ongelmat heijastuvat suoliston ja aineenvaihdunnan terveydestä, jotka liittyvät ruuansulatukseen ja immuniteettiin. Näistä syistä monet kärsivät vaikeista iho-oireista, kuten hormonaalisesta aknesta tai tulehduksellisesta atopiasta. 

 

 

Mitä on sisäinen ihonhoito?

Oikeanlainen ruokavalio, lisäravinteet sekä palautuminen. Huonoja elintapoja tai elimistöä verottavia tapoja tulisi välttää kuten tupakointia sekä kehon palautumisen lykkäämistä ja tulehdusta lietsovia ruoka-aineita. Näitä ruoka-aineita ovat maitotuotteet, sokeri, valkojauhotuotteet, transrasvaa sisältävät jalosteet kuten jalostettu liha, valmisruuat sekä leivonnaiset. 

Lisäravinteet ovat ihonhoidossa tärkeitä, koska monipuolinen ruokavalio ei välttämättä takaa niiden saantia. Esimerkiksi Suomessa D-vitamiinia saadaan varastoon kesäaikaan, mutta varasto ei riitä pimeiden talvikuukausien ylitse, jonka vuoksi on ehdottoman tärkeää saada sitä lisäravinteista.

Erityisesti välttämättömät rasvahapot ovat tärkeitä. Ne ovat tärkeitä koko kehon hyvinvoinnille sekä ihon terveydelle. Jo nimi välttämättömät kertoo niiden olevan välttämättömiä meidän terveydelle ja ne vaikuttavat merkittävästi rasva- ja sokeriaineenvaihduntaan, matala-asteiseen tulehdukseen ja lihaksiston kuntoon. Ihonhoidon tärkeimmät vitamiinit ja antioksidantit ovat: A, B, C, D, E, omega 3- ja 6-rasvahapot sekä mineraaleja unohtamatta sinkki, kupari ja seleeni. Palaan näihin kaikkiin lisäravinteisiin, niiden merkitykseen kehossa ja mistä niitä saa myöhemmin blogissani. 

Hyvä ravinto – toimivampi keho – parempi mieli. Siinä voisi olla jokaiselle hyvä resepti uudelle vuodelle.

Ajanvaraus

Varaa maksuton konsultaatio 

Tarjoamme sinulle aina veloituksettoman konsultaation ennen kuin aloitamme hoidot kanssasi. 

Varaa konsultaatio, niin pääsemme keskustelemaan millaisia vaihtoehtoja pystyisimme tarjoamaan juuri sinulle. 

Ludviginkatu 7, 2 krs
00130, Helsinki, FIN
Y-tunnus: 2519926-3
© Skin Therapy 2023
Tietosuojaseloste
fiFI